Enhver patient har lov til at opsøge lige den tandlæge, de ønsker. Hvis du informerer din nyvalgte tandlæge om, hvor du har gået tidligere og giver dit samtykke til det, kan den nye tandlæge indhente det gamle journalmateriale fra tidligere tandlæger for dig. På den måde er det nemmest muligt for dig som patient.
Du vælger selv hvem der skal være din tandlæge. Kan du ikke huske hvor du har været tidligere, kan enhver anden tandlæge starte med et eftersyn og dermed få bragt dig ajour i din tandstatus og få et overblik over om du har et behandlingsbehov.
Det er en tillidssag at gå til tandlæge og du skal vælge et sted hvor du har det rart og føler dig i trygge hænder.
Det tager efter endt gymnasieeksamen fem år på universitetet at læse til tandlæge. Derefter kræver det et års erfaring for at opnå det man kalder ’ret til selvstændigt virke.’ Dette kræves for at man kan stå alene på klinik til daglig eller eje sin egen tandlægeklinik.
Prisen på et tandlægebesøg afhænger selvfølgelig af hvilken behandling man har behov for. Se vores prisliste her. Hvis du bliver i tvivl om prisen undervejs i besøget, er du altid meget velkommen til at spørge. Vi ved godt at det er et kostbart besøg og vi finder det rimeligt og naturligt at du i det mindste er informeret om prisen på forhånd. Derfor udarbejder vi altid skriftlige overslag forud for enhver behandling. Og du er som patient altid i din ret til at få betænkningstid. Hvis ikke du er sikker, aftaler vi bare en ny tid, så du kan få lov at tænke alternativerne igennem.
Historisk har vores samfund udviklet sig således, at tænder og øjne er faldet udenfor de offentlige sundhedstilbud og derfor skal betales privat. Det øvrige sundhedsvæsen er jo heller ikke gratis, men blot betalt over skattemidlerne.
Mange er kede af dette skel, men desværre ser det ikke ud til at der er politisk opbakning om at få tænder og øjne omfattet af det offentlige system. Tværtimod mister vi netop tandlægeoverenskomsten per 01.06.2018 og dermed det sidste lille tilskud, der tidligere har været fra regionerne til tandsundhed. Om der kommer en lovændring omkring fagets prissætning eller om der kan blive politisk enighed om en ny overenskomst med nye takster for tilskud fra regionerne, må tiden vise.
Alle mennesker er forskellige og har individuelle risikofaktorer og behov. Derfor vil det være nødvendigt for nogle at komme til tandeftersyn oftere end andre. Din tandlæge afgør sammen med dig hvor ofte du skal indkaldes til undersøgelse. Det typiske interval er en til to gange om året.
Tandpine kan komme af en eller flere forskellige årsager. Den typiske svære tandpine kommer, hvis der er betændelse fanget i fast væv såsom en tand eller knogle. Fordi betændelse har tendens til at hæve, opstår der tryk, når det fanges i fast væv. Det er trykket der gør ondt.
Mindre tandpiner kan stamme fra huller, blister, tandkødsbetændelse, dumt lejrede visdomstænder eller andre tilstande i mundhulen.
Tandpine kan heldigvis behandles med god effekt og ofte på relativt kort tid. Ring og bestil tid hurtigst muligt. Og husk at informere os om at du har ondt. Vi vil stå på hovedet for at hjælpe dig af med dine smerter lettest og hurtigst muligt.Mange er kede af dette skel, men desværre ser det ikke ud til at der er politisk opbakning om at få tænder og øjne omfattet af det offentlige system. Tværtimod mister vi netop tandlægeoverenskomsten per 01.06.2018 og dermed det sidste lille tilskud, der tidligere har været fra regionerne til tandsundhed. Om der kommer en lovændring omkring fagets prissætning eller om der kan blive politisk enighed om en ny overenskomst med nye takster for tilskud fra regionerne, må tiden vise.
Tilskuddet fra Danmark til tandbehandling afhænger af din alder, hvilken gruppe du er medlem af og i visse tilfælde også hvor længe du har været medlem af denne gruppe, samt naturligvis hvilke behandlinger du skal have foretaget. For mere uddybende information om tilskud klik her.
Din tandlæge kan desuden udarbejde et specificeret overslag med forventet tilskud fra Danmark på alle planlagte behandlinger til dig.
En tandlægebedøvelse kan vare mellem en og mange timer, afhængig af hvilken bedøvelse og hvor store mængder der er lagt. Det kan være en god ide at vente med at spise grov mad eller drikke varme drikke, før bedøvelsen er gået over, på grund af risikoen for at bide sig eller brænde sig. Ring endelig og spørg os, hvis du er i tvivl eller føler dig urolig.
Tak for din henvendelse. Vi vender tilbage hurtigst muligt.
Ups! Der skete en fejl. Prøv igen senere.
Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Lørdag:
08:00 – 18:00
08:00 – 18:00
08:00 – 18:00
08:00 – 18:00
08:00 – 15:30
Lukket
Lukket