Tandlægeskræk2018-05-16T14:01:13+00:00

Tandlægeskræk

Hvad er tandlægeskræk?

Mange mennesker lider af varierende grader af tandlægeskræk. For de flestes vedkommende er denne skræk baseret på tidligere dårlige erfaringer ved tandlægebesøg. Det er ikke noget man finder på selv, det er noget man har fået forærende. Og det kan være meget invaliderende for efterfølgende tandlægebesøg. Nogle kan slet ikke komme afsted til tandlægebesøg, når først angsten har sat sig, og får på den måde opbygget en slags behandlingspukkel, som kan være meget vanskelig at overskue og som kan udskyde tandlægebesøget yderligere. Man kommer til at skubbe den frygtede og fremmede oplevelse foran sig, hvilket faktisk kan gå hårdt udover både humøret og livskvaliteten.

Tandlæger med speciale i tandlægeskræk

Vi har stor respekt for tandlægeskræk og bred erfaring i hvordan man arbejder med den. Det er vores oplevelse, at der kun skal ganske få positive tandlægeoplevelser til at få vendt angsten. Du bliver muligvis aldrig helt pjattet med tandlægebesøget, men vil opleve at du kan komme uden mavepine, søvnløse nætter, sene afbud eller panikfølelse i venteværelset. Vi er villige til at strække os kolossalt langt for at give dig disse afgørende gode oplevelser.

Hjælp til tandlægeskræk

Selve behandlingen er ganske simpel og baseret på respekt for dig som person. Vi respekterer at det er dig, der sætter tempoet. Vi går aldrig i gang med noget, før du er fuldt informeret og indforstået, og stopper når du siger til. Og vi gennemfører naturligvis behandlingen uden smerter for dig. Hvis det er nødvendigt, standser vi behandlingen og fortsætter en anden dag.

I sjældne tilfælde kan det blive nødvendigt med yderligere tiltag for at komme angsten til livs. Udover den konventionelle pædagogisk baserede behandling af tandlægeskræk kan vi i yderste tilfælde give beroligende medicin forud for behandling, dersom dit øvrige helbred tillader det.
På den måde sørger vi for kun at give de positive oplevelser, som bygger tillid og tryghed og som vil tillade at du kan komme igen en anden gang.

BEROLIGENDE MEDICIN

For nogle kan det være en afgørende hjælp, at få en beroligende tablet inden tandlægebehandling, for at komme udover angsten og sikre sig en god oplevelse.
Den medicinske behandling dæmper angsten og tillader at du glemmer behandlingen efterfølgende. Glemslen er en stor fordel, når man har stærk modvilje overfor behandlingssituationen, og gør det tillige nemmere at komme igen en anden gang.
Du skal have en pårørende med dig under og især efter denne behandling, da du ikke er trafiksikker i 12-24 timer efter indtag af pillen.
Din tandlæge kan drøfte denne mulighed med dig og forklare dig om fordelene og ulemperne ved dette valg. Så længe dit almindelige helbred tillader det, kan det gøre en kolossalt stor positiv forskel for behandlingen.

NARKOSEBEHANDLING

Hos tandlægerne i Frederiksværk har vi mulighed for at tilbyde behandling i fuld narkose. Dette giver almindeligvis kun mening ved de allermest angste patienter, der har et stort behandlingsbehov foran sig, som de ikke kan se sig igennem ved gentagne almindelige tandlægebesøg. Denne form for behandling er naturligvis kostbar og forbundet med andre risici end almindelig tandbehandling. Alligevel er det et godt og relevant alternativ til de få situationer, hvor andre udveje er afprøvet uden succes.
Tal med os om det, hvis du overvejer narkosebehandling. Vi kan hurtigt hjælpe dig med at afklare, om det er en god løsning for dig. Og skulle dette være tilfældet, får vi det planlagt sammen med dig, således at du føler dig tryg fra start til slut.

HYPNOSE MOD TANDLÆGESKRÆK

Vi samarbejder med en anerkendt og erfaren hypnoseterapeut og Rapid Transformation Therapist. Denne terapiform arbejder med underbevidstheden og hvordan denne styrer vores adfærd og tankemønstre. Da næsten alle tandlægefobier stammer fra tidligere oplevelser, som er lagret i vores underbevidsthed, er denne terapiform meget velegnet til at gribe fat i roden af angsten og få den bearbejdet på en kontrolleret måde uden for tandlægestolen.
Kontakt vores hypnoseterapeut, hvis du er interesseret i at høre mere om hypnose og tandlægeskræk.