Tandlægeskræk

Mange mennesker lider af varierende grader af tandlægeskræk. For de flestes vedkommende er denne tandlægeskræk baseret på tidligere dårlige erfaringer ved tandlægebesøg. Derfor er det altså ikke noget, der bare er kommet ud af det blå, der er en bagvedliggende grund til tandlægeskrækken. Og det kan være meget invaliderende for efterfølgende tandlægebesøg. Nogle kan slet ikke komme afsted til tandlægen, fordi tandlægeskrækken tager over.

Derfor udskydes tandlægebesøget yderligere, og måske kommer man slet ikke til tandlægen. At have tandlægeskræk kan gå hårdt ud over både humør og den generelle livskvalitet.

Tandlæger med speciale i tandlægeskræk

Derfor har vi også stor respekt for tandlægeskræk. Vi har bred erfaring i, hvordan man arbejder med den, og vores oplevelse er, at der heldigvis kun skal ganske få positive tandlægeoplevelser til at få vendt angsten. Vi er velbevidste om, at du muligvis aldrig bliver helt pjattet med tandlægebesøget, men i stedet vil du forhåbentligt opleve at kunne komme uden mavepine, søvnløse nætter, afbud i sidste øjeblik eller en panikfølelse i venteværelset. Vi er villige til at strække os kolossalt langt for at give disse gode oplevelser, sådan at din tandlægeskræk ikke overtager.

VORES HÅNDTERING AF TANDLÆGESKRÆK

Selve behandlingen er ganske simpel og baseret på respekt for dig som person. Vi respekterer tandlægeskræk, og at det er dig, der sætter tempoet. Vi går aldrig i gang med noget, før du er fuldt informeret og indforstået, og vi stopper, når du siger til. Vi gennemfører naturligvis behandlingen uden smerter for dig og om nødvendigt, standser vi behandlingen og fortsætter en anden dag.

I sjældne tilfælde kan det blive nødvendigt med yderligere tiltag for at komme tandlægeskræk til livs. Udover den konventionelle, pædagogisk baserede behandling af tandlægeskræk kan vi i yderste tilfælde give beroligende medicin forud for behandling, hvis dit øvrige helbred tillader det. På den måde sørger vi for kun at give de positive oplevelser, hvor du får en smertefri behandling, som bygger på tillid og tryghed, og som vil tillade, at du kan komme igen en anden gang.

Hjælp til tandlægeskræk

For nogle kan det være en afgørende hjælp at få en beroligende tablet inden tandlægebehandling for at komme udover sin tandlægeskræk og sikre sig en god oplevelse.

Den medicinske behandling dæmper angsten og tillader, at du glemmer behandlingen efterfølgende. Glemslen er en stor fordel, når man har stærk modvilje overfor behandlingssituationen, og gør det tillige nemmere at komme igen en anden gang.

Du skal have en pårørende med dig under og især efter denne behandling, da du ikke er trafiksikker i 12-24 timer efter indtag af pillen.

Din tandlæge kan drøfte denne mulighed med dig og forklare dig om fordelene og ulemperne ved dette valg. Så længe dit almindelige helbred tillader det, kan det gøre en kolossalt stor positiv forskel for behandlingen.

NARKOSEBEHANDLING OG TANDLÆGESKRÆK

Hos tandlægerne i Frederiksværk har vi mulighed for at tilbyde behandling i fuld narkose. Dette giver almindeligvis kun mening ved de allermest angste patienter, der har et stort behandlingsbehov foran sig, som de ikke kan se sig igennem ved gentagne almindelige tandlægebesøg. Denne form for behandling er naturligvis kostbar og forbundet med andre risici end almindelig tandbehandling. Alligevel er det et godt og relevant alternativ til de få situationer, hvor tandlægeskrækken er stor, og andre udveje er afprøvet uden succes.

Tal med os om det, hvis du overvejer narkosebehandling. Vi kan hurtigt hjælpe dig med at afklare, om det er en god løsning for dig. Og skulle dette være tilfældet, får vi det planlagt sammen med dig således, at du føler dig tryg fra start til slut.

HYPNOSE MOD TANDLÆGESKRÆK

Vi samarbejder med en anerkendt og erfaren hypnoseterapeut samt Rapid Transformation Therapist. Denne terapiform arbejder med underbevidstheden, og hvordan denne styrer vores adfærd og tankemønstre. Da næsten alle tandlægeskræk stammer fra tidligere oplevelser, som er lagret i vores underbevidsthed, er denne terapiform meget velegnet til at gribe fat i roden af angsten. Derved kan man få denne bearbejdet på en kontrolleret måde uden for tandlægestolen.

Kontakt vores hypnoseterapeut, hvis du er interesseret i at høre mere om hypnose og tandlægeskræk.

Tandlæge med lørdagsåbent og akuttider i Frederiksværk i Nordsjælland tæt på Hillerød

Vi bruger cookies til at sikre, at vi giver dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Læs mere